Hvem er vi

Børn uden Grænser støtter børn og unge i Gambia.

Vi støtter de unges mål om at uddanne og organisere sig. Vi støtter unges initiativer til at beskytte deres omgivelser. Vi lærer de unge at tale deres egen sag. Vi har ydermere været med til at sende udstyr og midler til støtte for vore partnere, så de kan udvikle deres aktiviteter.

Uddannelse

SONY DSC

Undervisning i skyggen, under det store mango træ.

Vi mener, at alle børn har ret til grundlæggende skolegang. Vores partnerorganisation Young People Without Borders ønsker at forbedre muligheder for uddannelse af børn og unge. Vi arbejder for at højne kvaliteten af undervisningen og de fysiske rammer. Piger og kvinder er en marginaliseret gruppe i Gambia, derfor ligger vi ekstra vægt på, at de skal have lige så gode uddannelses muligheder, som alle andre.

 Empowerment

Vores partnerorganisation, Young People Without Borders, blev startet i januar 2011 og registreret i Sifoe, Gambia, i november 2011. Formålet er at myndiggøre de unge, lære dem at organisere sig og kæmpe for egne rettigheder, samt at tage vare på sig selv og deres omgivelser. Organisationen arbejder i flere landsbyer i Gambia. Den kæmper for at holde Gambia ren, genanvende affald samt give unge udsatte en ekstra chance for uddannelse.

SONY DSC

Poser med appelsin frø,  der er klar til at blive plantet, så de kan vokse sig til store appelsin træer.

Klima

Young People Without Borders arbejder aktivt på at forbedre klimaet og imødegå de voldsomme ændringer, som der opstår i forbindelse med global opvarmning. De unge dyrker skolehaver, kvindehaver, fjerner og genbruger affald, sår og spirer planter i genbrugscontainere osv. Young People Without Borders har som de første i Gambia, bygget et ”Bottle House”. Huset er bl.a lavet af plastflasker, der er fyldt med skrald, som de unge har fundet i området.